stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

п-ов Касандра


Касандра (Κασσανδρα - на гръцки, Kassandra или Cassandra - на английски) е най-западният "ръкав" на полуостров Халкидики и най-близкият до Солун, първото селище на ръкава е на по-малко от 70 км.Той е най-оживеният от трите полуострова, разполага с многобройни отлични плажове, повечето от които предлагат широка гама от организирани възможности за водни спортове.

Традиционните гръцки градчета като Калитея, Криопиги, Полихроно, Ханиоти и Певкохори са най-предпочитаните места за нощен живот. На територията на ръкава се намират различни категории хотели, традиционни гръцки таверни, дискотеки, барове и други развлекателни центрове.

Други населени места, разположени на полуострова са: Агиа Параскеви, Афитос, Неа Мудания, Елани, Каландра, Лутра, Мола Калива, Неа Потидея, Неа Скиони, Неа Фокея, Палюри, Полихроно, Посиди, Сани бийч, Сивири, Скала Фуркас.

Афитос се намира на североизточния бряг на ръкава Касандра, разположено между Нея Фокея и Калитея, на 83 км от Солун. Построено е върху скали и въпреки че уличките са малки и стръмни, посетителите могат да се насладят на невероятни гледки към морето и заобикалящата природа.

Афитос е историческо селище с 28-вековна история, споменавано още в творбите на Аристотел и Херодот. Жителите му успяват да развиват туризма и да привличат голям брой туристи всяка година без да нарушават старинния облик на каменните къщи и павираните улички.

Плажът е пясъчен, бреговата ивица е тясна, но за сметка на това водата е кристално чиста и прозрачна. Това е единственото място на Касандра, където дъното на морето около бреговата ивица представлява равен и гладък камък.

Калитея е на около 86 км от Солун, на североизточния бряг на Касандра. Това е мястото с най-оживен нощен живот на ръкава и най-много забавления на едно място.

Криопиги се намира между Калитея и Полихроно, на източния бряг на Касандра, на 90 км от Солун. Разположено е амфитеатрално по склоновете на хълм, с изглед към плажа, между планина и море. Плажът е пясъчен, със сравнително широка плажна ивица, а водата е с ярък син цвят. Награждаван е със „Син Флаг”. Предлагат се различни водни спортове и организирани екскурзии до другите ръкави на полуострова.

Неа Мудания се намира на 60 км от Солун. Въпреки, че се смята за част от Касандра, не е разположена на самия ръкав, а малко преди влизането в него. Тя е главен търговски и финансов център и най-голям град в префектурата на Касандра. Има голямо пристанище, пазар и всякакви удобства за туристите. Плажната ивица е широка и пясъчна, морето около брега е плитко и подходящо за деца.

Полихроно е разположено на източното крайбрежие на Касандра, между Криопиги и Ханиоти, на около 98 км от Солун. В превод името означава „много старо” и първите сведения за него датират от преди 650 г. пр.Хр.  Повечето къщи са запазени в традиционния за местността гръцки стил, с каменни стени, дървени тераси и малки ярко червени керемиди. Теренът е равнинен и всички улички водят към плажа. Таверните, баровете и кафенетата са концентрирани около крайбрежната алея.

Ханиоти се намира на около 100 км от Солун, между Полихроно и Пефкохори, на източния бряг на Касандра. Плажната ивица е дълга, финият пясък е примесен с малки камъчета. Между шезлонгите на кафенетата и хотелите има и сравнително големи свободни зони. По-голяма част от морското дъно около брега е каменисто и аква обувките са желателни. За сметка на това водата е кристално чиста, а плажът е награден със „Син Флаг”. За любителите на водни спортове се предлагат джетове, водни колела, рингове и банан. Организират се екскурзии до другите ръкави на полуострова, а който предпочита сушата може да наеме колело или АТВ.Оферти от п-ов Касандра
Вижте още оферти от п-ов Касандра