stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

о-в Санторини


Санторини е остров с неповторима атмосфера, с малки китни къщи в бяло и синьо накацали по склоновете, спиращи дъха гледки към безкрайното море, екзотични черни и червени вулканични плажове, с романтика за влюбени, място, което трябва да се усети.

В далечното минало Санторини е бил един остров, но след голямо земетресение се е разделил на няколко части и се образувала прочутата Калдера – залива със стръмните брегове. Днес Санторини се състои от основен остров с името Санторини или Тира (Thira), Тирасия (Thirassia) – по-малък остров с едно населено място, стария вулкан - Palea Kameni, Nea Kameni – новия вулкан и една скала от бяла вулканична пепел.
Разликата между западната и източната част на острова е огромна въпреки малкото разстояние (около 10 км).

Западната част на острова е с високи стръмни брегове потапящи се в морето и живописни бяло-сини къщи с красива гледка към Калдерата. Фира, столицата на острова, Фиростефани и Имеровигли са градчета, които преливат едно в друго. Тук Ви очаква завладяваща атмосфера, тесни улички, изискани ресторанти, барове, клубове, магазинчета за сувенири. ..
На изток и юг в Камари, Периса и Периволос ще се отдадете на релакс на плажа, морето и дискотеките вечер.Оферти от о-в Санторини
Вижте още оферти от о-в Санторини