stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

о-в Родос


Остров Родос е известен като острова на Слънцето и ако искате да се насладите на изпълнените с благоухания дни или да опитате сладкия вкус на ранната есен, то със сигурност ще се радвате на прекрасно време тук през по-спокойните ваканционни месеци.

Родос е най-източния от големите гръцки острови в Егейско море. Разположен е на 18 км. западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Средновековният град е включен в световното културно и природно богатство на ЮНЕСКО. Островът изобилства от природни забележителности като: "Петалудес" или Долината на пеперудите, където през лятото се събират милиони черни нощни пеперуди, местността "Седемте извора" и др.

Извън град Родос се намират курортите Фалираки, Линдос, Хараки, Пефкос, Архангелос, Афанду, Коскину, Ембона, Атавирос, Парадису и Трианда.

Важни исторически забележителности на Родос са: Акрополите в Линдос и Родос, древните градове Ялисос и Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, площада на града и приюта "Света Екатерина", венецианските замъци край Монолитос и Критиния.

Островът е известен и с "Родоския колос", едно от седемте чудеса на света разрушен от земетресение.Оферти от о-в Родос
Вижте още оферти от о-в Родос