stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Чепеларе


Градът е разположен в малка долина в сърцето на Родопите по двата бряга на красивата река Чая, на 220 км от София и само на 10 км от Пампорово. Прекрасният планински град с девствената природа, вековни гори и снежни склонове през зимата е подходящ за почивка и туризъм през цялата година. Тук се намира и най–дългата ски писта в България.

Два седалкови лифта с обща дължина 2471 м и капацитет 700 души достига до връх Мечи Чал, който е отправна точка за ски пистите в района. Няколко малки влека също обслужват скиорите. Пистите са отворени от декември до април, в зависимост от снежната покривка. В центъра на самия град има писта за деца и начинаещи.

Сред забележителностите в Чепеларе са църквите „Св. Атанас” и „Св. Дева Мария”, както и обсерваторията. Тя се намира на 15 км от курорта на връх Мечи чал. Има редовен транспорт до там, но и изкачването до върха пеша е изключително приятно. Обсерваторията е отворена за посетители, а от там където е разположена се виждат почти целите Западни Родопи.Оферти от Чепеларе
Вижте още оферти от Чепеларе