stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Хасково


Хасково се намира на 225 км от София. Градът е сред най-старите в България. Първото селище тук е възникнало преди 7000 години.

В градския исторически музей ще научите за историята бита и обичаите на Хасково и неговите жители. Постоянни експозиции там са „Археология”, „Етнография”, „Възраждане и националн - освободителни борби”, „Градски бит – ХХ век”. Може да разгледате Гурковата къща, в която отсяда генерал Гурко при освобождението на града, Шишмановата къща, Литературния музей, Художествената галерия. В Хасково се намира най-високата в света статуя на света богородица и младенеца, както и най-старата джамия на Балканския полуостров, Ески джами.

В околностите на града е природен парк „Кенана” с чудесни възможности за спорт, отдих и туризъм, а на около 15 км северозападно от Хасково са Хасковските минерални бани. На 7 км от града, до село Клокотница, се намират останките от Асеновата крепост и паметникът в чест на битката при Клокотница.

Хасково е град с богати културни традиции и значими постижения в областта на науката и изкуството. В края на април тук се провеждат традиционните литературни дни „Южна пролет”. В края на май в парк „Кенана” се провежда събора на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува”, в края на септември се провежда Джазфест Хасково, а празникът на града се чества на 8 септември.Оферти от Хасково
Вижте още оферти от Хасково