stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Хавана


Хавана - столицата на Куба е място събрало в себе си сияйната испанска колониална архитектура на Стария Град, до зрелищно гравирания център. Градът свързван с безкрайна фиеста, където времето леко се полюшва в ритъма на салса, пропит с плътния мирис на кубински пури и ром.

Сред забележителностите в града са крепостта, крайбрежния булевард Малекон и тунела под залива, главните площади на стария град - един истински музей под открито небе, обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство.

Ако искате да се потопите в истинска кубинска атмосфера започнате с плаза Де Армас, обграден с красиви барокови дворци, Паласио дел Сегундо Кабо, разходка из известната улица Обиспо, хотел Амбос Мундос, където е живял Хемингуей, първия университет на Хавана, площада с катедралата Сан Кристобал, представител на ранно-колониалната архитектура на острова. Продължете към модерна Хавана, която е в контраст с колониалната част на града. Следваща спирка е Площада на Революцията и Ел Капитолио, сградата на парламента до 1959 г. Днес тя е дом на академията на науките, направена под влияние на едноименната сграда във Вашингтон. В близост се намират паметникът на Хосе Марти, Националната библиотека и Двореца на революцията.Оферти от Хавана
Вижте още оферти от Хавана