stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Тунис


Тунис е арабска държава разположена в северна Африка между Средиземно море и безкрайните пясъци на Сахара. Граничи с Алжир на запад и с Либия на юг и изток. Тунис има широк излаз на Средиземно море - бреговата линия е с дължина 1250 км.

В централната част Тунис е районът на солените езера - много от тях запълват дъната на депресии. Най-голямото езеро е Шот ел Джерид. Южен Тунис заема част от пустинята Сахара, с изолирани селца в оазисите.

В Тунис може да видите - от древно селище от каменната ера в близост до оазиса Кебили до “лунните пейзажи” на Матмата, използвани за снимките на филма Междузвездни войни. Ако прекарате няколко дни тук не трябва да пропускате да посетите Римските терми на Картаген и Амфитеатъра в Ел Джем и да се насладите на прекрасните плажове по крайбрежието, да се запознаете с френско-арабската култура и да видите безкрайната Сахара. Тунис е мястото, където ще се докоснете до неповторимото съчетание на древна история и прекрасни плажове, кристално чисти води и екзотична природа.Оферти от Тунис
Вижте още оферти от Тунис