stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Троян


Троян се простира на двата бряга на река Бели Осъм в Северното подножие на Троянски Балкан, на 180 км североизточно от София.

През 19 век в града разцъфтяват дърворезбарството и грънчарството. Несъмнено уникален по рода си е Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства. Интерес представляват и градската художествена галерия „ Серекова къща”, както и архитектурния Троянски комплекс и старите къщи в махала Дрянска.

Троянският манастир “Успение Богородично”се намира само на 10 км от града и е най-големият манастир в Балкана. Манастирският комплекс е много добре развит като туристическа атракция с множество магазинчета за сувенири, заведения и места за забавления наоколо.

Троян се слави и с тематичния празник на сливата и сливовата ракия, който се провежда последната събота на месец септември. Фестивалът дава възможност любители и производители да се срещнат, а туристите имат уникални шанс да опитат истинска Троянска сливова ракия.

Курортно-туристическият комплекс „Беклемето” се намира на 22 км югозападно от града. Представлява изходен пункт за туристически маршрути из Троянски Балкан. Един от най-атрактивните е в резерват "Козята стена". Той е разположен в планината “Козя стена” и е истински ботанически рай. В него се опазват повече 40 вида редки и защитени растителни видове. Един от най-забележителните представители е бялата звезда на планината – старопланинският еделвайс. Резервата влиза в границите на Национален парк Централен Балкан.

На 12 км от Троян и на 2 км от Троянския манастир се намира село Орешак. Всяка година в селцето се провежда панаир-изложба на народните художествени занаяти.Оферти от Троян
 • Незабравима ваканция в сърцето на Троянския Балкан!
  Пакет ваканция от хотел „Виа Траяна”, Беклемето  Двудневен пакет на база ВВ (закуска) Пакетът включва...

  Цена от:
  49.00 лв.
 • Премиум пакет - Вино и любов!
  Хотел "Каза Арт", с. Орешак ви предлага 2 незабравими нощувки, дегустация на 3 сорта вина на сезона, тристепенно дегуста...

  Цена от:
  208.00 лв.
 • Топ оферта - ваканция в Троянския балкан!
  в романтичния хотел „Виа Траяна”, Беклемето  Подарете на близките си и на себе си няколко дни спокойст...

  Цена от:
  32.00 лв.
Вижте още оферти от Троян