stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Триград


Село Триград е разположено в Западните Родопи, на 1240 м. надморска височина, недалеч от Българо-гръцката граница. Намира се на 27 км южно от. Девин и на около 40 км западно от областния център – гр. Смолян.

Къщите са накацали по скалисти възвишения, заобиколени от внушителни скални масиви. През селото минава р. Триградска, която заедно с р. Буйновска дава началото на р. Въча.
В околностите на с. Триград има многобройни археологически находки - пещерни жилища и тракийски некрополи, които говорят за древния му произход.

Уникалното съчетание на девствена природа, запазени традиции, богато културно наследство и традиционно родопско гостоприемство целогодишно привлича посетители. Село Триград предлага няколко семейни хотели, къщи за гости и частни квартири.

Селото предлага на гостите си много атракции и възможности за активна почивка: конна база, с коне за езда и обучение с инструктор, организират се походи с мотори, съществуват възможности за скално катерене и делтапланеризъм.Оферти от Триград
Вижте още оферти от Триград