stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Синеморец


Синеморец e старинно селище с хилядолетна история разположено в Странджа, доскоро малко познато и рядко посещавано. Днес, през летните месеци - юли и август селището посреща многократно повече туристи, но и тогава дългите плажове и отворените хоризонти дават на всеки необходимото пространство за уединение и спокоен допир с морето, пясъка, гората и странджанските поляни.

Централният плаж на селото е - “Бутамята”. На север се намира плаж “Устието” или “Северния” – прекрасният лиман на река Велека. На южния край на плаж “Бутамята” започва защитената зона “Силистар”, в рамките на която една след друга се простират белите ивици на девствени плажове: “Липите”, “Листи” и други малки безименни пясъчни джобове между скалите. Достъп до тези места има само по пешеходни пътеки на платото на парк “Странджа”, между чудните форми на набраздения висок морски бряг и зелените крайморски дъбови гори.

При подводни проучвания в залива „Потамя”, разположен северно от селото, са открити керамични фрагменти от V – IV век пр. Хр. и Средновековието. Намерени са котви и оловна обковка на древен кораб. На полуострова има малка крепост. От южната страна на плаж “Устието”, при случайни разкопки са открити златни украшения и керамика от III – IV век сл. Хр. Тракийски племена с името “асти” са обитавали земите на Странджа планина.Оферти от Синеморец
Вижте още оферти от Синеморец