stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Свищов


Свищов се намира на 80 км. от градовете Велико Търново, Русе и Плевен и на около 220 км. от София и Варна.

На територията на гр. Свищов са построени редица религиозни храмове, забележителни със своите стенописи: манастира "Св.св. Петър и Павел", църквата "Свето Преображение", "Света Троица" и др. Доказателство за многовековното културно - историческо минало на гр. Свищов са разкопките на римския и ранно – византийски лагер "Нове"; местността "Калето", датираща от XIII-XIV в.сл.Хр. В къщата-музей на Алеко Константинов е пресъздадена богатата и красива атмосфера, в която е живяло семейството на бележития български писател. В историческия парк "Паметниците" има уредена експозиция, проследяваща подготовката и форсирането на р. Дунав от руските войски по време на Руско-турската освободителна война 1877 г.

Непосредствено до Свищов се намира красивият природен парк „Персина" Той е уникален и е единственият парк по поречието на р. Дунав в България.
Резерватът е истински рай за многочислени колонии от блатни птици - рибарки, чайки, корморани, чапли и др. В парка могат да се видят редките и изчезващи растителни видове джулюн, четирилистно разковниче, плаваща лейка, жълти какички, водянки, насекомоядната мехурка.

Районът на Свищов е прочут с отличните си червени вина от сортовете Каберне Совиньон и Мерло. Те се отличават с оригиналния си и добре изразен вкус на къпини и горски плодове и съчетават по изискан начин меки, чудесно балансирани сладки танини, киселини и дъб. Дългият послевкус със своето меко съчетание от аромати и топлина, превръщат срещата с тези вина във възхитително и силно усещане.Оферти от Свищов
Вижте още оферти от Свищов