stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Свиленград


Свиленград e разположен по двата бряга на река Марица в непосредствена близост до мястото, на което се събират българската, турската и гръцката граници. Намира се на 300 км югоизточно от София. На 14 км от града е граничният пропускателен пункт на границата с Турция, Капитан Андреево.

Още в древността в района възниква тракийско селище, което по-късно се развива като римска и византийска крепост Бурденис, охраняваща пътя към Константинопол. На настоящето си място Свиленград се оформя след падането на България под турско робство. Той е изграден около построения през 16 век мост „Мустафа паша”. Съоръжението се смята за едно от най-хубавите от своята епоха. Мостът е дълъг 300 м, широк е 6 м.

На 7 км от Свиленград е село Мезек, около което има много тракийски могили, сред които съкровищната могила от микенски тип, Малтепе. В нея е открита Мезекската кошеровидна гробница. Над селото се издигат останките на средновековната крепост Неутзикон, една от най-добре запазените в България.Оферти от Свиленград
Вижте още оферти от Свиленград