stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Сандански


Сандански се намира на 166 км южно от София и на 65 км от областния град Благоевград. Разположен е в полите на Пирин на 224 м. надморска височина и край устието на р. Санданска Бистрица.

Известен е с уникалния си климат и лековити минерални извори (температури от 33 ° С до 83 ° С). Средна годишна температура въздуха 14.7 ° С. Град Сандански има славата на най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа. Курортът се препоръчва и за лечение на различни белодробни заболявания, хронични ринити, синузити, неврологични заболявания, кожни алергии, някои бъбречни и урологични заболявания.

Интерес за посетителите представлява археологическият музей, който съхранява експонати от късно античната епоха, 4 – 6 век. Други забележителности са църквата „Св. Георги”, манастирът „Св. Св. Кузма и Дамян”, художествената галерия и двата чинара. Сандански се гордее и с уникалния си градски парк - „Свети врач“. На територията от 344 дка. виреят над 200 средиземноморски растителни вида, някои от които природни забележителности на над 550 години. Паркът дава отлични възможности за възстановяване.

На 24 км. югоизточно от гр. Сандански се намира гр. Мелник, а на още 6 км. Роженския манастир. На 18 км. североизточно в Пирин е разположен курорта „Попина лъка“ и 11 м. Попинолъшки водопад.Оферти от Сандански
Вижте още оферти от Сандански