stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Римини


Римини, познат като „Ибиса на Адриатика” е един от най-популярните курорти на италианската ривиера - с 15 км златисти плажни ивици, слънце, гостоприемно население и много вълнуващи забавления.

Градът се намира в региона Емилия-Романя, на 50 км от Равена и съвсем близо до една от най-малките държави в света – Сан Марино. Разположен е на Адриатическо море, между двете реки – Маречия (древната Ариминус) и Ауза (древната Апруза).

Римини е един от най-развитите курортни центрове на Адриатика. Възникнал като римска колония, градът бил с изключително важно стратегическо положение и представлявал една своеобразна врата към вътрешността на страната. Освен, че свързвал света на италийците с този на галите и отварял достъпа към долината По, в Римини се преплитали и три важни римски пътя – Виа Фламиниа, Виа Аемилия и Виа Попилиа. Всичко това правело територията изключително примамлива плячка както за европейските завоеватели, така и за самите римски императори. А на местните управници коствало много усилия да запазят неприкосновеността на този ключов град.

Днес тук няма да ви липсват нито вкусната храна, нито шумните заведения и луксозните бутици, нито културните обекти. Старият град на Римини предлага безброй останки от древността, а навсякъде в града личат белезите от римското господство – белези, които „разказват” неговото минало. Оферти от Римини
Вижте още оферти от Римини