stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Рибарица


Село Рибарица е разположено в полите на Стара планина в Тетевенския балкан, на 12 км югоизточно от Тетевен и 128 км североизточно от София. Рибарица се простира на близо 12 км по долината на река Бели Вит.

Живописната природа, чистият въздух и запазените български традиции привличат хиляди туристи, които търсят почивка сред природата, далеч от напрежението на големия град. В селото функционират водни мелници, казани за ракия и малки занаятчийски работилници. В непосредствена близост до селото се намира биосферният резерват "Царичина", включен в световната мрежа на биосферните резервати, част от територията на Национален парк "Централен Балкан".

Рибарица е изходен пункт за много планински пешеходни и велосипедни маршрути. Недалеч са резерватите „Боатин“ и „Козя стена“, както и защитената местност „Черният рът“. Само на няколко часа пеш са хижите „Ехо“, „Вежен“ и „Георги Бенковски“, както и върховете „Вежен“ и „Баба“. Всяка година на 25 май в местността “Костина” се провежда тържество в памет на Бенковски. Честването вкючва зрелищна възстановка на трагичното събитие. На три километра от централния път на Рибарица по протежението на река Костина, се намира „Кървавото кладенче”, в което е измита отсечената от турците глава на Георги Бенковски.Оферти от Рибарица
Вижте още оферти от Рибарица