stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Поморие


Поморие е един от най-красивите морски градове - неповторим и привлекателен курортен и рехабилитационен център.

Разположен на брега на Черно море, на 20 км. северно от гр. Бургас и на 18 км. от туристическия комплекс “Слънчев бряг”. Климатът в Поморие е благоприятен с приблизително 2360 слънчеви часа годишно. Средната температура на въздуха и водата през юни е 23,6 °C,  а калта, извлечена от дъното на солените езера, е с доказани лечебни свойства и е сред най-добрите в света.

Болницата за рехабилитация в гр.Поморие, намираща се на 500 м от центъра на града е най-големият калолечебен център на Балкански полуостров с капацитет 1000 калолечебни процедури на ден. Разположена е на 100 м от морския бряг, на брега на соленото езеро.

Чудесното съчетание на това богатство с морето и модерната лечебна база с висококвалифициран персонал го прави привлекателно място за лечение и отдих на хиляди българи и чужденци. 

В Поморие (древният Анхиало), морска сол се добива от незапомнени времена. Музеят на солта е динственият в България и в Източна Европа, специализиран в производството на сол чрез слънчево изпарение на морска вода. Солниците към музея произвеждат сол по същия начин, както и в древността. Посетителите могат да видят „на живо“ всички технологични операции, да разговарят със соларите за тънкостите на занаята, да усетят автентичната атмосфера на миналото.Оферти от Поморие
Вижте още оферти от Поморие