stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Пампорово


Пампорово е разположено във вътрешността на Родопите. Намира се в Община Чепеларе на около 260 км от София, 85 км южно от Пловдив и 15 км северно от Смолян. Курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред планинските курорти в България.

В Пампорово основният туристически поток е през зимните месеци, защото курортът е пригоден предимно за ски спортовете: 17.5 км алпийски писти с различна трудност, 34 км. писти за дълго бягане, оборудвани с 6 седалкови лифта и 13 ски влека с капацитет 9500 души на час. Надморската височина на курорта е 1650 м, най-високият връх е Снежанка - 1926 м.

Туристическият сезон започва през декември и продължава почти до края на април, но заради красивата си природа областта се посещава от туристи и през летните месеци.

Връх Снежанка e част от Стоте национални туристически обекта. Освен това, Пампорово като част от Средните Родопи е уникално със своята отрицателна йонизация на въздуха, изключително ценна за здравето.

В Пампорово ще откриете ресторанти, снек барове, нощни барове, увеселителни заведения, таверни за всеки вкус. Освен това са изградени плувни басейни, детски площадки, игрища за тенис, центрове за фитнес и масаж, балнеология и рехабилитация, боулинг зали, конферентни зали, магазини за сувенири и ски гардероби. Уникалната родопска кухня и ястия, поднесени под звуците на специфичните за района фолклорни инструменти са една от ежедневните местни атракции.Оферти от Пампорово
  • На зелено училище в Пампорово!
    Четиризвездният Гранд хотел Мургавец е част от българската верига Шарлопов Хотелс. Разположен в центъра на Пампорово п...

    Цена от:
    23.00 лв.
Вижте още оферти от Пампорово