stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Паганела


Паганела (Paganella Dolomiti ad Andalo) е ски курорт в Италианските Алпи - на надморска височина от 2125 метра. Курортът предлага над 60 км ски писти с различна трудност, 19 модерни ски лифта, напълно свързани, с общ капацитет за 2 600 души на час. Пистите са разработени върху северозападните склонове на планината, като започват от 2125 метра от върха и се спускат в зелените борови гори.
Широки и извиващи се ски трасета с постоянна снежна покривка, поддържана с много внимание, се извиват надолу към центъра на Андало на запад и Фай дела Паганела на север. Най-популярната точка на връх Паганела е известна като „3–тре“, писта, която е свидетел на незабравими изпълнения на легендарни шампиони.

Ски зоната на Паганела е подходяща за всички скиори, а възможността да се произвежда изкуствен сняг, гарантира напълно заснежени и подходящи за каране писти от месец декември до края на сезона. 95% от трасетата за спускане могат да се покрият с изкуствен сняг, ако се наложи. Ски прохода Паганела – Брента е част от „Скирама Доломити“.

Андало е основен град в Паганела. Намира се до началната станция на кабинковия лифт на широко плато между Брента Долмити и Паганелския масив. Градът предлага голям избор от барове, ресторанти и спортни съоръжения.

Спортният център, който покрива зелена площ от 100 00 квадратни метра и граничи с природен парк Адамело Брента, предлага голям избор от спортни дейности: обществени басейни – 25 метров вътрешен басейн с 8 коридора, детски басейн със водна пързалка и водни игри; Закрит воден стадион (60 м x 28 м); Спортен салон с волейболно и баскетболно игрище; Център за красота; Сауна; Солариум;

През зимния сезон Андало, предлага разнообразни ски дейности (ски бягане, разходки със ски, алпинизъм и сноуборд), както и екскурзии със снегоходки или шейни с конски впряг.

Точно до спортния център на Андало, любителите на ски бягането могат да намерят два кръга: единия е дълъг 3 км и заобикаля езеро и е осветен до 9.00ч, а втория кръг е дълъг 5 км и се промъква през гората.

В курорта можете да се насладите на шумен нощен живот, както и много пицарии и първокласни ресторанти.

Фай Дела Паганела е селище, разположенo между масива Панагела и връх Фаусиор. Ски лифтовете тръгват от селото и водят към връх Паганела (2 125 м). Всички лифтове са свързани с тези в Андало и обслужват над 60 км писти с различна трудност. Отскоро функционира и модерен бърз четири-седалков лифт. Всички съоръжения работят и през летния сезон, за да можете да достигнете лесно до всички планински заслони и хижи в планината.

Град Молвено е известна туристическа дестинация, която се намира в Природен парк Адамело-Брента, на западната страна на езерото и е вторият по големина град в Трентино.
Това е изходна точка за планински маршрути в Брента Доломити и е оборудвана с много лифтове, които водят до Прадел (1400 м) и много пътеки, част от Via Ferrata, който пресича Брента Долмити и привлича хиляди любители на планинарството всяка година. За любителите на спортните занимания Молвено предлага много удобства и съоръжения: тенис игрища, плувни басейни, стрелба с лък, алеи за велосипеди, с трасета за каране на ролери, мини голф, футбол, волейбол, плаване, уиндсърф, спортен риболов, катерене и спокойни пътешествия с лодка.Оферти от Паганела
Вижте още оферти от Паганела