stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Мелник


Мелник се намира на около 180 км южно от София и на 23 км от Сандански. Това е  град музей, град история, най-малкото градче в България... Влизаш в града и сякаш  попадаш в миналото - живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, каменни пътища и каруци, извозващи бъчви с вино. Времето тук все едно е спряло. Уютни хотели, кръчми с традиционна българска кухня, винарни изби, сувенирни магазини - това ни предлага днес Мелник.

Мелнишкото вино има богат вкус и аромат. Винарните къщи в това градче са известни далеч извън България, и това не е случайно, защото тук винопроизводството се развива от стотици години и тайните му са предавани от поколение на поколение. Климатът в Мелник е подходящ за отглеждането на различни сортове грозде, като един от уникалните сортове за града е "широка Мелнишка".

Мелник е известен не само с чудесното си вино, сред забележителностите на града могат да се отбележат Пашовата къща, Кордопуловата къща, руините на средновековни църкви и много други.

В околността на Мелник се намира Роженският  манастир, който е един от няколкото  средновековни български манастира, които са сравнително добре запазени и до днес. И разбира се никой не оставя безразличен към невероятната природа на Пиринския край, мелнишките пясъчни пирамиди са уникално чудо, изваяно от природата.Оферти от Мелник
Вижте още оферти от Мелник