stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Малага


Малага се намира на брега на Средиземно море, част от Коста дел Сол (Costa del Sol - в превод "Слънчев бряг") - 154 км брегова линия в Южна Испания, в областта Андалусия. Климатът тук е мек и средната годишна температура е 19 °C.

За да обиколите града, ще са ви нужни няколко дни - за разходка по плажа, в планината, разглеждане на множеството архитектурни паметници и музеи (Малага е известна като родното място на художника Пабло Пикасо), както и до докосването до местната кухня и култура.

Градът възниква през Х век пр.н.е., основан от финикийци под името Малака. Предполага се, че името произлиза от финикийската дума за сол. Седем века по-късно римляните завладяват града заедно с останалите испански владения на Картаген. През VIII век, Испания е завладяна от маврите и Малага се превръща във важен търговски център. По това време градът е бил в границите на халифата на Кордоба. През 1487 г. градът е завзет от кастилските войски и с това се слага край на мюсюлманското присъствие. По време на гражданската война през 1936 г. градът е бомбардиран от италианските войски и привържениците на Франко. След 1960 г. Малага се превръща в голям туристически център.Оферти от Малага
Вижте още оферти от Малага