stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Лондон


Солицата на Великобритания - Лондон е най-големият мегаполис в Европейския съюз с население от 7 512 400 жители и площ 1579 кв км. Градът съчетава в себе си традицията и технологичното настояще и бъдеще. От една страна мегаполисът е известен с типичната си архитектура от 18 и 19 век, а от друга страна в самия му център са разположени съвременни сгради от висок технологичен клас. Тук е и мястото, където можете да чуете почти всички съвременни езици и където можете да срещнете хора от всички раси и националности.

Наред с емблематичните забележителности Биг Бен, Тауър Бридж, Уестминстърското абатство, Бъкингамския дворец като символи на града се нареждат и по-новите Лондон Ай - колелото високо 137 м, “Tower 42″ и “Swiss Re Tower” - две от най-високите и модерни сгради в Лондон.

Река Темза, която тече през цялата централна част на града, музеят с восъчни фигури на Мадам Тюсо, най-голямата търговска улица „Oxford street”, червените двуетажни автобуси и червените телефонни кабини са също част от всичко, с което свързваме Лондон. Посещението на мегаполиса не може да бъде завършено без посещение на лондонското метро, което е първото в света.

Очаква се през лятото на 2012 година Лондон да събере рекорден брой туристи, тъй като града беше избран за домакин на XXX летни олимпийски игри. Мегаполисът се състезаваше за домакинството заедно с Париж, Мадрид, Москва и Ню Йорк.

В сърцето на Лондон се намира кварталът Сохо – с неговата смесица от тесни улички и алеи, модни магазинчета, елегантни барове и театри. Нотинг хил – добре познатият от филмите квартал, който привлича все повече посетители. Въпреки всичко кварталът е успял да запази своя ексцентричен характер, на място, на което хората излизат по пижами в неделя, за да вземат вестника си.

Лондон е град, който не е пожертвал зеленината и парковете си в името на иновациите. Напротив, тук има множество паркове и открити места, където да се забавлявате. Може да избирате между курсове по голф, плаване с лодка в езеро или посещение на открит театър.Оферти от Лондон
Вижте още оферти от Лондон