stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Лисабон


Лисабон - столицата на Португалия е разположен на брега на река Тежу, близо до Атлантическия океан. Градът е разрушаван до основи от силни земетресения на два пъти в историята си - през 1356 г. и 1755 г. Това са превратни моменти, довели до разширяването и трансформирането му. Последното модернизиране на града, става възможно след избирането му за Европейска столица на културата през 1994 г. Забележителности в Лисабон:

Паркът на нациите - Построен е през 1998 г. Намира се на няколко километра от центъра на града. В красивия, модерен и просторен парк са разположени Португалският, Атлантическият павилион и павилионът на познанието.

Океанариумът - Перлата в короната на Парка на нациите. В центъра на сградата се намира аквариум наречен “Глобалният океан”, който впечатлява с огромните си размери. Дълбок е 7 метра. Всеки един от четирите прозореца на аквариума е с площ 42 кв.метра.

Средновековен квартал Алфама (Alfama) - живописни лъкатушещи улички, малки къщи - сгушени една до друга. Хората разговарят оживено, насядали по тротоарите пред къщите. Преди земетресението през 1755 г. тук са живеели благородниците, но след това кварталът е населен от рибари и занаятчии. Замъкът “Свети Георги” е намира на върха на един от седемте хълма на Лисабон и заедно с Лисабонската катедрала са основните забележителности в Алфама.

Площадът на търговията, статуята на Хосе I и Триумфалната арка.

Манастирът “Свети Жером” (Mosteiro dos Jeronimos) - Намира се в
квартал Белем (Belem), където са съсредоточени редица паметници на културата, музеи и дворци.

Паметник на Откривателите - Посветен е на португалските мореплаватели, които са участвали в морските експедиции през 15 и 16-ти век. Висок е 52 м., под формата на кораб с платна, е построен през 1960 г. В него се помещават музей и концертна зала.

Кулата “Белем” (Torre de Belem) - Кулата, разположена на брега на реката, контролира входа към града. Емблемата на Лисабон е построена в готически стил.

Желязната кула-асансьор “Sanra Justa” - Висока е 45 м. и е построена през 1902 г. от ученик на Айфел. Асансьорът на кулата и специалните трамваи са удобен начин да се достигне хълма, вместо да се върви пеша по стръмните улички.

Зоологическата градина - Разположена на малка площ, но изключително богата на видове и атракции. Оферти от Лисабон
Вижте още оферти от Лисабон