stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Ла Валета


Ла Валета е град запазил старинната си атмосфера и до днес. Мрежата от тесни улички приютява някои от най-добрите шедьоври на изящното изкуство, църкви и дворци. Същият този лабиринт е изпълнен с магазинчета, които доставят истинско удоволствие на любителите на стари документи, карти, антични предмети, бижутерия и сувенири.

Разхождайки се из Ла Валета, човек се среща с исторически забележителности на всеки ъгъл – градът е малък, но в него има множество оброчни скулптури, ниши, които крият малки статуи, гербове, фонтани, старинни площади, кралски дворове и градини и всякакви кафенета, в които може да дадете отдих на краката си.

Местоположението на Малта в сърцето на Средиземноморието е ключът към богатата й история. На кръстопът на морските маршрути, тя е била дом, крепост, търговски пост и убежище в продължение на 7 000 години за най-различни цивилизации. От древните строители на храмове, през финикийските търговци и разпространители на християнството като апостол Павел, до рицарите на Свети Йоан, Наполеон и британската корона – всички те са оставили тук своя отпечатък.Оферти от Ла Валета
Вижте още оферти от Ла Валета