stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Карлово


Карлово се намира на 145 км източно от София и на 56 км северно от Пловдив. Градът е разположен в Карловската котловина, част от Розовата долина, в подножието на Стара планина.

Живописният град е родно място на един от най-великите българи, Васил Левски.
В Карлово могат да будат разгледани народното читалище носещо неговото име. То е една от най-старите културни институции, основано през 1861 г. 

Друга забележителност е историческият музей, който се намира в старата част на града до паметника на Васил Левски. Той се помещава в сградата на бившето петокласно мъжко училище от епохата на Възраждането. В него е представена историята на града от древността до Съединението на България през 1885 г.

Градската художествена галерия е разположена в центъра на града. Съдържа богат фонд от скулптура, графика и живопис. Част от платната са на видни български художници като: Златю Бояджиев, Никола Танев, Димитър Киров, Йоан Левиев и др.

Всяка година през първата събота на юни или последната на месец май се провежда "Празникът на розата". В града се честват още годишнините от рождението и обесването на Васил Левски.

Всяка година в първата неделя около Сирни заговезни се провеждат и кукерски игри на различни състави от страната.Оферти от Карлово
Вижте още оферти от Карлово