stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Каварна


Каварна се намира на 48 км северно от Варна и на 518 км североизточно от София. Живописното каварненско крайбрежие се разстила на 42 км., с обособени малки естествени плажове, които допринасят за спокойната почивка на туристите през летния сезон. Градът е бързо развиващ се морски курорт и център на многобройни музикални събития.

Още през aнтичността в района на Каварна възниква древното тракийско селище Бизоне. По-късно то става една от многобройните гръцки колонии по Черноморието. След 1 в. пр. н. е. градът е включен в рамките на Римската, а след това и на Византийската империи.

В Каварна и околоноста има редица забележителности, които представляват интерес за туристите - високия нос Чиракман, с отвесните му скатове, на върха на който има останки от римски вили, оцелели след голямото земетресение през древността, потопили тогавашното селище; пристанището в Каварна (6 от магазиите там са обявени за архитектурни паметници. Това са пристанищни складови помещения за съхранение на зърнени храни, оформени като малко възрожденско селище с интересна архитектура и тесни калдъръмени улички.) На 12 км от града се намира нос Калиакра и крепостта Тиризис. Тук според легендата български девойки са сплели косите си и са скочили в буйното море, за да не попаднат в ръцете на османския поробител. Още по на север са село Камен бряг и уникалният археологически резерват „Яйла”.

Всяка година Каварна е домакин на рок фестивал, в който участват легендарни световни банди. Освен това в града се провеждат още фолклорни и поп  фестивали, както и фестивал на екстремните спортове в края на лятото.Оферти от Каварна
Вижте още оферти от Каварна