stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Еленово


Село Еленово(Област Сливен) се намира в Югоизточна България, на 15км.от Нова Загора, на 40км. от гр. Сливен. Селото е разположено в подножието на Светиилийските възвишения. Старото име на селото е Караджа Муратлий. Край него има много язовири, два парка, развива се селския и ловния туризъм.

В близост се намира Карановската могила, която разкрива живот от края на VII в. пр.Хр., както и местността „Даньова Воденица” с антични некрополи от I-ви век.

Северозападно от с.Еленово е и Надгробната могила, която е част от могилен некропол в местността Юрнея, където има находки датирани от късно-желязната епоха, римската епоха и българското средновековие. Намират се останки от древно селище, датирано в ранната бронзова епоха – 4000г. пр.Хр. Изследователите отреждат първостепенно място на могилата сред древните селища в Европа, определяйки я като „Българския Стоунхейдж”.

Тероарът на Еленово е уникален за България и еднакво подходящ за отглеждането на червени и бели вина. Идеални предпоставки за развитието на винен туризъм. Флората и фауната са разнообразни – намират се фазани, зайци, шарани и др.Оферти от Еленово
Вижте още оферти от Еленово