stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Дубровник


Дубровник се намира в центъра на най-южния район на Далмация, в най-отдалечената южна част на Хърватия, наследила вековни благородни изкуства на най-добрите архитекти и художници. Климатът тук е топъл средиземноморски, виреят благоуханни лимонене горички, портокали и мандарина, красиви палмови дървета, които красят цъфтящите градини на средновековни каменни дворци и манастири.

Зад градските стени може да се види удивителната красота на мраморните облицовки в Стария град. Из площадите и малките алеи, в кафетата и баровете винаги е пълно с хора. Чистите плажове и кристалната вода, заобикалящи града, грабват посетителите с чара си.

Малко места по света могат да овладеят смесицата на младост и съвремие със средновековие и барок по-добре от Дубровник. Селището е естествено разположено около Стария град – от вътрешната страна на градските стени. Забележителностите се редят една след друга, докато се разхождате по Страдун. Площадите са пълни с барове и ресторанти, с маси навън, даващи възможност на посетителите и на местните да си починат под слънчевите лъчи.

Архитектурата на града разкрива много малко от сръбската обсада на града по време на войната през 1991-92 г., по време на която над селището са пуснати над 2000 бомби. Единственият признак за този период са новоизградените покриви из целия град, а ако специално се оглеждате, може по някои сгради да откриете и следи от куршуми.

От 1979 г. Дубровник е част от Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Когато и да го посетите, ще се насладите на неговата красота, но все пак тя се разкрива най-пълно през пролетта и лятото.Оферти от Дубровник
  • Почивка на Хърватската ривиера 55+
    Насладете се на почивката е в аристократичната атмосфера на Хърватската ривиера 7 нощувки със закуски и вечери 8 дни /...

    Цена от:
    625.00 лв.
Вижте още оферти от Дубровник