stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Дряново


Град Дряново е разположен на 270 м надморска височина в полите на централна Стара планина и се разпростира амфитеатрално от двете страни на Дряновската река. Намира се на 21 км северозападно от областния град Габрово и на 220 км от София. Местността се характеризира с изключително здравословен климат, чист въздух и уникално красива природа.

Интересна забележителност в района е музеят на Кольо Фичето. Дряновската чаршия е другото място, което ще ви е интересно да видите. Тя представлява търговска улица, на която са разположени разнообразни възрожденски къщи и работилници. В комплекса са също и църквата „Света Троица”, часовниковата кула и художествената галерия.

Манастирът „Св. Арахангел Михаил”, известен като Дряновския манастир, се намира на 4 км от града в клисурата на Дряновската река. Той е основан през 12 век и представлява бастион на българската духовна култура. В съседна до манастира сграда е организирана изложба „Дряновски манастир – център на българското духовенство”.

Пещерата Бачо Киро се намира западно от манастира, само на 5 мин. пеша. Пещерата се е формирала от водите на реката и представлява лабиринт с обща дължина на галериите около 2 400 м. В нея са открити кости от пещерна мечка, праисторически хора, глинена посуда и инструменти. Тук минава и дряновската еко пътека.Оферти от Дряново
  • 3, 4 или 5 дни релакс в Дряново!
    Хотел-ресторант Каза Волей предлага на своите клиенти да прекарат няколко релаксиращи дни в гр. Дряново: Т Р И Д Н Е В ...

    Цена от:
    84.00 лв.
Вижте още оферти от Дряново