stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Девин


Девин се намира в сърцето на Западните Родопи, на 45 км. северозападно от гр. Смолян, на 220 км. от София и само на 30 км. от Пампорово.

Девин е световно признат балнеологичен курорт. Микроклиматът му е един от най-здравословните в България. Градът се радва и на голям брой слънчеви лъчи и изключително меки зими.

Атрактивна  за  посещения е защитена местност „Поречието на река „Девинска”. Тя представлява живописно ждрело с характерена природа и забележителни скални форми и образувания, находища на редки и защитени растителни и животински  видове. Изградена е екопътека „Струилица – Калето – Лъката”. В защитената местност има зона за риболовен туризъм, тя предоставя отлични условия за риболов на балканска пъстърва. В местността „Калето” се намират останки от стара българска крепост от VІ-ХІІІ век, а в месността „Лъката” е установено средновековно селище.

Районът е емблематичен и със своите фестивали и културни събития, измежду които Кукерския Фестивал и гайдарското надсвирване в с. Гела, до Широка Лъка, а също и с типични специалитети като родопски клин, пататник, смилянски фасул.Оферти от Девин
Вижте още оферти от Девин