stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Велико Търново


Велико Търново се намира на 240 км североизточно от София, разположен по поречието на р. Янтра.

Градът има повече от петхилядолетна история. Старинната част — царският дворец, който е бил столица на България по време на Второто българско царство, е разположен на три хълма — Царевец, Трапезица и Света Гора. Основната крепост е на Царевец, където са били изградени Царският дворец и Патриаршията - двете главни институции за това време. Хълмът е бил защитен от крепостна стена, а в местността са открити множество археологически находки.

Велико Търново е град, съхранил традициите на миналото, носещ в себе си духа на България. Всеки посетил града, остава запленен от красотата и величието му, от неговите забележителности, от атмосферата, която съчетава минало и настояще.

Посетителите могат да се насладят на възхитителните паметници от периода на Възраждането. Търново е притегателно място, където човек може да види калдаръмени улички и модерни транспортни възли, живописни стари къщи и съвременни сгради, веселящи се млади студенти и приседнали привечер по историческата улица „Гурко“ старици.

В близост до града се намират Лясковец, Сухиндол и Свищов – региони, известни с произвдоството си на висококачествени вина.Оферти от Велико Търново
Вижте още оферти от Велико Търново