stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Бургас


Бургас е един от най-големите градове в страната и вторият по големина на българското Черноморие. Разположен е на 400 км източно от София и на 139 км от Варна.

В непосредствена близост до града са формирани три лагуни - Атанасовското, Бургаското и Мандренското езера, които са известна туристическа дестинация, а самият град е разположен между морето и първите две езера.

Близостта до морето и равнинният характер на района са причините той да е населен още от древността. В античността Бургас е бил малък римски град, наричан Деултум, по-късно е бил известен като Дебелт, а през 17 век получава сегашното си име. 

Наред с добрите си транспортни връзки, излаза на море, развита промишленост и едновременно с това съхранена история, днес Бургас е и привлекателна дестинация за туристите. Градът и регионът предлагат разнообразни възможности за туризъм - морски, културен туризъм с множеството музеи и културни обекти, балнео и СПА, орнитоложки, винен туризъм.

Разположението сред няколко природни резервата и защитени местности, антични и средновековни селища, Черно море и ежегодните фестивали привличат множество туристи. Бургаската Катедрала "Св.Св.Кирил и Методий" и защитената местност Пода са сред 100-те национални туристически обекта. Манастирът „Света Анастасия“ на едноименния остров в акваторията на Бургаския залив е единственият запазен средновековен островен манастир в Черно море. Градът е домакин на няколко популярни ежегодни фестивала: Бургас и морето, Бургас Блус & Jazz Festival и Spirit of Burgas.

Интерес за туристите представлява и Морската градина - паркът е разположен на възвишение на брега и е покрит с красиви цветни лехи, дървета и скулптури. В него има казино, малък зоопарк и летен театър, който е домакин на годишните международни фолклорни фестивали. Централният плаж се намира точно под Морската градина. Към него води прекрасно стълбище, обвито в зеленина.Оферти от Бургас
Вижте още оферти от Бургас