stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Боровец


Боровец (известен до средата на 20 век като Чамкория) е най-старият планински курорт в България - датира от 1896 г., когато генерал Тантилов построява първата вила за почивка, в последствие княз Фердинанд построява лятна резиденция.

Разположен е на 1300 м надморска височина върху северните склонове на Рила, в подножие на връх Мусала. Намира се само на 70 км от София, на 120 км от Пловдив и 10 км от Самоков. Климатът е умерен, зимата - мека и с много снеговалежи. Средната температура през януари – най-студеният месец, е около 4,8° C. Ски-сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.

Поразяващи зимни пейзажи, слънце и разнообразие от ски писти – 24 на брой с обща дължина 58 км с различна трудност и натовареност, го правят подходящ както за начинаещи, така и за напреднали скиори.

Боровец е предизвикателство и  любимо място за сноубордистите, на които предлага  различни по сложност и натовареност терени.

След края на деня курортът продължава да е оживен благодарение на създадените условия за нощно каране и многобройните уютни таверни и барове.Оферти от Боровец
Вижте още оферти от Боровец