stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Благоевград


Благоевград е разположен е в долината на р. Струма, намира се в югозападните поли на на Рила и в непосредствена близост до Пирин, на 100 км южно от София.

Благоевград или Го̀рна Джумая̀ е селище с богата история. Следите от селищен живот в региона датират до третото хилядолетие пр. н. е. Градът е основан на мястото на античното тракийско селище Скаптопара, в привлекателен регион с минерални извори, плодородни почви и девствени гори.

Интерес за посетителите представлява квартал „Вароша” с напълно реставрираните си възрожденски къщи и историческият музей в същия стил.

Градът е важен университетски център. В него се намират няколко от най-добрите университети в България - Югозападен университет „Неофит Рилски“, Американски университет в България и Колеж по туризъм - Благоевград.

На 16 км от града се намира село Стоб, край което са уникалните Стобски пирамиди - красиви земни пирамиди със скални шапки. Парк „Бачиново” е на 3.5 км от града - това е невероятно място за отдих и развлечения, където всяка година се чества празникът на Благоевград.

В Северозападната част на Рила е курортът „Бодрост”, който предлага множество вили и бунгала за целогодишен отдих и туризъм.Оферти от Благоевград
Вижте още оферти от Благоевград