stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Беникасим


Беникасим (Benicàssim) e курортно градче с около 14 000 жители, намиращо се на 13 км северно от Кастельон и на 90 км (час с влак) от Валенсия. Основните му забележителности са красивото крайбрежие и веригата планини, в които влиза природният парк “Desierto de las Palmas”, простиращ се на 3200 хектара, западно от градчето. Спретнати бели къщи, разкошни вили покрай морето, хотели, всичко е потънало в зеленината, характерна за Средиземноморието.

Град Беникасим има интересна история. Името му идва от арабски и означава син на Касим. Заради стратегическото си местоположение на брега на морето градът често е нападан от пирати и разбойници. Днес това "размирно" място се е превърнало в оазис за туристите.
 
От 1995 г. Беникасим предлага на своите гости да съчетаят почивката с четиридневното преживяване Festival Internacional de Bennicàssim. Освен музикалното забавление на четирите сцени те могат да се насладят и на фестивала на късометражното кино, изложбата на открито, театралните представления, танците или курсовете, включени в рамките на фестивала.Оферти от Беникасим
Вижте още оферти от Беникасим