stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Банско


Банско е малко планинско градче в Югозападна България с многовековна история, разположено в подножието на Северен Пирин - на 927 метра надморска височина. Намира се на 150 км от София и 56 км от Благоевград. Градът се радва на изключителна популярност сред български и чуждестранни туристи с прекрасните си условия за ски туризъм в съчетание със самобитен фолклор и старобългарска архитектура.

Ски сезонът в Банско продължава от средата на декември до май. Ски пистите са разположени в два основни ски центъра – „Чалин валог” и „Шилигарника” (1700 – 2500 м). Общата дължина на маркираните писти е 65 км.

Тук може да се насладите на прекрасна природа, да се отдадете на почивка в уникална атмосфера, създадена и поддържана от историческото и културно наследство, традиционна кухня и множество места за развлечение.

В града има повече от 100 исторически и културни паметници, останки от древна крепост в Старото градище и местността Юлен по течението на река Демяница.

На юг от Банско се намира Национален парк Пирин включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът е осеян с езера, водопади, пещери, вековни дървета исторически забележителности.

Местните творци и занаятчии показват работите си в множеството магазинчета за сувенири разпръснати из града. Банско и Добринище са известни с минералните си извори, резерватът Байови дупки – Джинджирица.Оферти от Банско
Вижте още оферти от Банско