stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Балчик


Балчик е разположен терасовидно в малък залив на 31 км северно от Варна и на 500 км североизточно от София. Балчик е третото по значение пристанище в България след Варна и Бургас.

Градът е известен с построения в периода 1924 – 1936 г. от румънската кралица Мария дворцов комплекс, който се състои от най-богатата ботаническа градина на Балканите, централен дворец, вили, терасовиден парк, градини, алеи, пътеки и беседки с изглед към морето. Проектът е на френския парко–озеленител Жул Жанин. Там има повече от 200 дървесни вида, множество цветя, колекция от кактуси, над 3000 редки и екзотични растителни видове.

Итересна е художествената галерия в Балчик и местният исторически музей, а крайбрежната алея е приятно място за разходка. В града има малък етнографски музей и добре запазени възрожденски къщи.

На 4 км източно от града се намира местността Тузлата,  известна с лечебната си кал. До Балчик се намират и два къмпинга – Сандрино и Бели Бряг. Те предлагат много възможности за отдих, водни спортове и нощни развлечения.Оферти от Балчик
Вижте още оферти от Балчик