stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Бали - Денпасар


Бали е тропически остров, разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг - най-големият архипелаг на планетата, състоящ се от около 17 000 острова.

Заради богата си история и култура, красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света. С десетките си хиляди храмове и пагоди, Бали е известен още като "Острова на хилядата храма".

Основните градове на острова са столицата Денпаср - на южния бряг и пристанището Сингараджа, разположен на западната част на острова. Град Убуд западно от Денпасар със своите арт магазини, музеи, галерии, е смятан за културния център на Бали.

Денпасар е бизнес и административен център на острова, който силно контрастира с хиндуистките храмове, зелените терасирани оризови полета и безкрайни плажове. 

Повечето туристи в Бали се отправят към съседните курортни комплекси на Денпасар като Кута, Санур и Нуса Дуа, където са разположени повечето хотели, търговските обекти и нощните клубове на острова.

Площад Пупутан е сърцето на центъра на Денпасар. Тук са Губернаторската резиденция, музеят на Бали и Паметникът на кралското семейство, застреляно от холандски стрелци през 1906 г.

Кута – първият и най-голям курорт на острова, се намира на няколко километра от столицата и се е разпростира на 20 км покрай брега, сливайки се със съседния остров Леджиан. Плажът тук привлича много сърфисти. Освен това в Кута има добър избор на ресторанти, барове, магазини и места за отсядане.

Санур – източно от Денпасар на южния бряг, е по-шумен и малко по-скъп курорт от Кута. Има по-малко нощни барове и евтините места за отсядане са по-малко, но тук са разположени по-скъпите хотели.

Полуостров Нуса Дуа e голям курортен комплекс с множество луксозни хотели.

Северно от Денпасар (на по малко от час с кола от летището), сред зелени долини и оризови полета, се намира курортът Убуд – най-доброто място за пазаруване, тук се намират е eдни от най-добрите в света бутикови хотели.Оферти от Бали - Денпасар
  • Почивка на Сейшелите - остров Махе
    Махе е най-големият от т.нар. ″гранитни″ острови от Сейшелската група. Островът покрива площ от 152 кв. км и...

    Цена от:
    3909.00 лв.
Вижте още оферти от Бали - Денпасар