stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Албена


Албена е курорт, разположен в Североизточна България, на 8 км от Балчик и на 30 км от градовете Добрич и Варна. Плажната ивица е с дължина 5 км и на места достига ширина 150 метра.

Курортът е изключително спокоен и подходящ за семейна почивка. Предпочитан е заради съчетанието на просторен плаж от фин златист пясък, плитко крайбр ежно дъно, свеж морски въздух, спокойствие и лечебната сила на минералните води.

Част от очарованието на курорта е разкошната лонгозна гора Балтата, меко обгърнала долината на река Батова. Това е природен резерват, който включва гора на територия от 180 декара. Можете да се разхождате около гъстите гори и да се наслаждавате на уникални растителни видове.

Курортът Албена е многократен носител на наградата „Син Флаг”. Намира се в екологично чист залив на Черно море известен с цветните си градини и близостта си до международното летище Варна (30 км). Умереноконтиненталният климат, чистото море, без опасни животни, са гаранция за прекрасния ви престой в курорта от месец май до октомври.

Само на 10 километра от Албена се намира Ботаническата градина в Балчик, съдържаща уникални растения, както и архитектурно-парковият комплекс Дворецът, който е резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век.Оферти от Албена
Вижте още оферти от Албена