stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Различните лица на Истанбул!

Екскурзии / Турция / Истанбул

Направи резервация

Едно приключение за тези, които искат да опознаят непознатите места на града!

Свежа утрин с турски чай на брега на Златния рог в кафенето на Пиер Лоти

Пътуване под водите на Босфора с новата метро линия Мармарай

Ориенталска нощ с наргиле и разходка из Босфора

Приказки за султани в дворците Йълдъз и Бейлербей

Кафе на пясък в квартала Ортакьой....

и още много изненади за тези, които истински обичат този великолепен град!

Дати:  02.10.2014  и 23.10.2014

1 ден

Отпътуване от София в 07.00 ч. от Централна гара. В ранния следобед ни очаква първата среща с Турция – град Одрин, наследник на древния Адрианополис и неговата най-голяма забележителност – джамията Селимие. Тя често е наричана архитектурен шедьовър на големия турски архитект Синан. Ще имате свободно време, за да опитате чудесното кисело мляко и бадемовите сладкиши, с които се слави Одрин.  И отново на път, защото Истанбул ви очаква. Тази вечер любителите на рибата ще могат да се насладят на красивите гледки от моста Галата и да опитат местни рибни деликатеси.

2 ден

Закуска. Сутринта ни ще започне с едно от най-романтичните места на Истанбул – кафенето на Пиер Лоти. Разположено на хълм над Златния Рог, кафенето е било любимо на известния френски морски офицер и писател. На това място през 1876 г. той описва почти биографичната история на любовта си с девойка от султанския харем, която история му донася световна известност. И днес кафето е запазило скромната и автентична атмосфера от 19 век, а за да стигнете до него ще използвате въжената линия, която го свързва с квартала Еюб. Сутринта ще продължи с посещение на Панорама 1453 г., възстановка на историческата битка от 1453 г., при която Константинопол е завладян от войските на 21 годишния султан Мехмет II. След тази славна битка султанът придобива прозвището Фатих – Завоевателят. Музеят е силно реалистичен, създавайки 3D ефект, подчертан от богата звукова картина, която ни пренася в дните на славната битка.

След обяд ни очаква азиатската част на Истанбул. Екскурзията ще започне с пътуване с метро линия Мармарай под Босфора. Тунелът беше открит през 2013 г., има дължина 13.6 км и в най-дълбоката си част се спуска на 60 м. под забързания проток. Кратка разходка из района Юскюдар и корабчето вече ни очаква, за да ни заведе до Къз Кулеси – Кулата на момичето, която се намира във водите на Босфора и се е превърнала в символ на Истанбул. Мястото разполага с бар и ресторант и ние ви предлагаме да се освежите с чаша чай или кафе, преди корабчето да ни върне на брега.

Вечерта ще станем част от атмосферата на града и ще правим като местните, ще пушим наргиле с аромат на ябълка или грозде в традиционно местно кафене.

3 ден

Закуска. Днес ще бъдем гости на султан Абдулхамид II, ще разгледаме огромния парк и двореца Йълдъз, които султанът превръща в една от последните имперски резиденции в края на 19 век. Поетично наречен „Звезда“, комплексът впечатлява с градините си, разположени на площ от 500 000 м2, в които ще откриете цветя и екзотични растения от всички краища на света и красиво разпръснатите павилиони. Паркът е дело на френския архитект Ги ле Рой. Тук се намира и единствения запазен дворцов театър – опера, в който първите редове никога не били ползвани, защото никой нямал право да седи с гръб към султана, докато той седял в своята ложа. Следващата ни спирка ще бъде кварталът Ортакьой, красиво разположен на брега на Босфора, някога дом на различни етноси – гърци, арменци, турци и евреи, които живеели мирно заедно. Днес кварталът е любимо място на градските жители, заради множеството кафенета, барове, ресторанти и прочут с бурния си нощен живот. А ние ще опитаме една от  запазените му марки – турско кафе на пясък.

След обяд ви предлагаме посещение на един от най-големите шопинг центрове в града – Мол Форум, който освен аквариума предлага и нова атракция – 3D симулация, която представя забележителностите на Истанбул и Турция в един шеметен няколко минутен филм.  Нощта ще бъде уникална, очаква ни круиз по Босфора, по време на който ще видите красиво осветените мостове и сгради по двата му бряга. Познахте ли къщите от любимите си филми?

4 ден

Закуска. Последен ден в Истанбул, но още толкова много има какво да се види. Днес ще разгледаме модерната азиатска част на града – прочутата търговска улица Багдат, обградена с луксозни бутици и модни кафенета и ще посетим лятната султанска резиденция – двореца Бейлербей. Построен по волята на султан Абдул Азис, дворецът е посрещал видни гости – френската императрица Йожени, австро-унгарския император Йозеф, краля на Прусия и дори Шаха на Иран. Състои се от 6 зали, 24 стаи, харем и дори басейн. А гледката към Босфора е прекрасно място да кажем - Довиждане Истанбул! Късно вечерта ще бъдем у дома.

Цени:

 

На човек в двойна стая

Единична стая

Дете до 5.99 г.

Дете до 11.99 г.

Хотел 3*

295 лв

400 лв

150 лв

215 лв

Хотел 4*

395 лв

575 лв

150 лв

265 лв

Децата ползват намаление само като трети човек в стая

Цената включва:

 • * Транспорт с автобус;
 • * 3 нощувки със закуски в хотел 3* или 4* ;
 • * Екскурзия в Одрин;
 • * Целодневна екскурзия с посещение на двореца и парка Йълдъз, Ортакьой и Мол Форум;
 • * Медицинска застраховка с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • * Екскурзия Пиер Лоти и Панорама 1453. Цената включва билети на въжената линия и музея Панорама 1453, екскурзовод  – 50 лева;
 • * Екскурзия с Мармарай до азиатската част на града и посещение на Къз кулеси. Цената включва билети за метро линията и корабчето до кулата, екскурзовод – 30 лева;
 • * Нощен круиз по Босфора с екскурзовод  – 50 лева;
 • * Екскурзия до азиатската част с посещение на двореца Бейлербей. Цената включва входна такса за двореца, екскурзовод  – 50 лева;
 • * Вечеря в рибен ресторант на моста Галата;
 • * Храна, напитки, наргиле по време на екскурзиите;
 • * Входни такси за двореца Йълдъз – 10 лири, 3D симулатор в Мол Форум – 15 лири.

Отстъпка - пакетна цена при 4 екскурзии / без рибната вечеря / - 155 лева, вместо 180 лева.

Важно:

Цената на екскурзията е валидна при 35 пълно платили.

Цените на допълнителните екскурзии са възможни при минимум 20 платили.

Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите и във входовете на музеите.

За лица над 65 г. има доплащане за мед. застраховка.

За пътуване до Турция е необходим валиден международен паспорт.

Не са необходими ваксинации.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.Ап.Направи резервация