stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Почивка на Хърватската ривиера 55+

По света / Хърватия / Дубровник

Направи резервация

Насладете се на почивката е в аристократичната атмосфера на Хърватската ривиера 7 нощувки със закуски и вечери

8 дни / 7 нощувки със закуски и вечери

Маршрут: София - Хърватската ривиера - Опатия - Риека - о.Крък - София

ХЪРВАТСКАТА РИВИЕРА 55+ ( възрастта не е задължително условие ! )

Програма

1 Ден: София - Опатия
Отпътуване от София от Национален стадион „Васил Левски” в 07:00 ч.

Хърватска е наречена „Земята на разнообразието” - тук природата се разкрива с всичките си цветове, сливат се култури и цивилизации. Страна, превърнала се във вдъхновение за поети, писатели и художници. Вечерта пристигане в Опатия - „Ница на Адриатика”- най-аристократичният курорт на Хърватската ривиера, чиято слава се разнася по света от австрийските благородници. В Опатия можеш да се радваш на морския въздух, на слънчевите бани, на приятния средиземноморски климат, да съзерцаваш залеза и да танцуваш до зори. Настаняване в хотел. Богата вечеря на шведска маса. Нощувка.

2 Ден: Риека и остров Крък
Закуска. Посещение на Риека - елегантен и оживен град и най-голямо пристанище на Хърватия. Разходка в Риека, с която откриваме старата катедрала и античната римска врата, оживеното пристанище и елегантната търговска улица. Свободно време в Риека. Следобед посещение на остров Крък – най големият хърватски остров, до който се стига по огромен мост. Остров Крък е известен като острова на художниците, вдъхновени от необикновените гледки, от старинната укрепена част на главния град, впечатляваща с крепостните си стени, зад които са съхранените каменни улички и къщи, малки цветни дворчета и дюкянчета, откъдето долавяме аромата на лавандула и мед. Свободно време в Крък. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.


3 Ден – 6 Ден: Екскурзии и свободно време
Свободни дни на база закуска и вечеря в хотела; възможност за допълнителни екскурзии.


7 Ден: Опатия
Закуска. Разходка в Опатия – крайбрежната алея с хърватската „Алея на славата”. Свободен ден за разходки, плаж, почивка. Вечеря и нощувка.


8 Ден: Опатия - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Дати и цени:

06.09.2014

 

685 лв.

20.09.2014

 

685 лв.

04.10.2014

 

625 лв.

18.10.2014

 

625 лв.

Цената включва:

  • * 7 нощувки със закуски и вечери на богата шведска маса в хотел 3* на брега на Адриатическо море в Опатия (www.liburnia.hr)
  • * транспорт с лицензиран автобус 3* (климатик, видеосистема, минибар)
  • * екскурзия до Риека и остров Крък
  • * екскурзовод на български език

Цената не включва:

  • * допълнителна медицинска застраховка с покритие 5000 евро - 8 лв., над 65 г. – 12 лв., над 70 г. – 16 лв.; над 75 г. - 24 лв.

Цена за настаняване в хотел 4*: 795 лв.

Допълнителни екскурзии:
Цени на допълнителните екскурзии, осъществяват се при минимум 15 записани туристи с екскурзовод на български език (в цената на екскурзиите не са включени входове и обяд):


Еднодневна екскурзия до полуостов Истрия /20 €/,
Наречен „Terra Magica”: късче земя със свой облик и характер, където хармонично се
допълват древноримското величие и средновековните укрепени градове, венецианското наследство и аристократичния дух на Хабсбургите. Обиколка на Истрия - маслинени горички и плодородни лозя, стръмни каменни брегове и закътани заливи, която ни отвежда до Пула и Ровин. Посещение на Пула, изградена върху седем хълма като Рим – град на повече от три хилядолетия, нашепващ истории за митичните аргонавти, за римските патриции и матрони, за венецианските търговци и за австрийските аристократи. Пула е град-музей, предлагащ ни съхранени през вековете исторически забележителности: Античният Римски амфитеатър, датиращ от I век и втори по големина в Империята, портите на Херкулес, арката на Сергий, която ни отвежда към уличките на стария град към централния площад и храма на Август. Свободно време в Пула - опитайте „пършут” - пушена шунка от Истрия, Истърска супа, приготвена от боб, царевица и сушено свинско, жълто овче сирене и домашно вино – Теран.
Следобед продължаваме за Ровин – „Малката Венеция”, най-романтичният хърватски град започва развитието си като традиционно рибарско селище, покровителствано от Света Еуфемия, впечатлило поети и художници с формата си на лодка – batana и с местната фолклорна музика - batinada. Обиколка на старинната част на Ровин, обградена със средновековни крепостни стени с три запазени до днес порти, които ни отвеждат към лабиринт от тесни каменни улуци. Не пропускайте традиционния пазар, където можете да дегустирате отбрани Истърски вина и Медена ракия, зехтин и трюфели.

Еднодневна екскурзия до Плитвичките езера /30 €/:
Най-известният природен парк в Хърватия, състоящ се от 16 живописни езера, свързани с водопади и водоскоци. Преминаваме по тесни горски пътеки и дървени мостове, за да се докоснем до величествената красота на природата. Прекосяване с лодка най-голямото езеро Козяк.


Еднодневна екскурзия до Триест и Копер /Каподистрия/: 20 €

Еднодневна екскурзия до Венеция: 45 €
с включен билет за корабчето Пунта Сабиони – Сан Марко.Gul.Направи резервация