stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Насладете се на няколко вълшебни дни в Прага!

Екскурзии / Чехия / Прага

Направи резервация

Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в Прага и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Прага, Карлови Вари и пивоварната в Пилзен. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

Програма:

ПЪРВИ ДЕН - 15.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 19.00 ч. – отпътуване от София – от автогара “Сердика” (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 18.30 ч. Нощен преход

ВТОРИ ДЕН - Следобед - пристигане  в Прага. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: архиепископския дворец (отвън), улица „Лоретанска”, църквата “Св. Богородица от Лорета”, Храдчани, стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата Свети Вит, двореца Валдщайн, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност за екскурзия до двореца Добржиш (с доплащане 30 лв на човек при минимум 20 участника). Дворецът се намира на около 50 км от Прага и приютява най-красивите дворцови градини в Чехия. Грациозната и мащабна сграда в стил рококо и прекрасната терасовидна френска градина възхищават посетителя. Визитата включва разглеждане на историческите интериори на двореца, които са в стил Людвик XVI и разходка из парка.  Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български, резервация в двореца и не  включва билет за вход в двореца и градините, който е около 155 крони (около 7 евро).Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 180 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС.). Вечерта - завръщане в Прага. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи – Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава (цената  на разходката с корабче не е включена в пакетата цена на екскурзията и се заплаща на място). Около 19.00 ч. – отпътуване за България. Нощен преход.

ШЕСТИ ДЕН - Вечерта - пристигане в България.

ДАТИ И ЦЕНИ:

14.10.2014 - 19.10.2014: 339 лв.

Цена за деца до 18 г. в стая с 2 - ма възрастни - 289  лв.
Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възрастен – 309 лв.            
Доплащане за индивидуална стая – 82 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 200 лв

Забележка: при дата на отпътуване 17.09.2014 се организира трансфер от/до Велико Търново и Плевен при доплащане от 30 лв. на човек в двете посоки (при минимум 15 човека от двата града). Отпътуването от Велико Търново е в 14.30 ч. от хотел „Етър”, а отпътуването от Плевен е в 16.00 ч. от хотел „Балкан”.

Цената включва:

  • * Транспорт с луксозен автобус
  • * Съответния брой нощувки със закуски.
  • * Водач-придружител
  • * Екскурзоводско обслужване
Цената не включва: 
  • * Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
  • * Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
  • * Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек)
  • * Трансфери от/до Велико Търново и Плевен - 30 лв на човек в двете посоки (при минимум 15 човека от двата града)Р.


Направи резервация