stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Планина и ски

Почти 1/3 от територията на България е високопланинска, а ски курортите у нас постоянно се развиват и предлагат все по-добри условия за любителите на зимните спортове.

Освен ски ваканции в големите български курорти като Боровец, Банско и Пампорово или пък популярни световни ски дестинации, на страниците на Бутик за пътешествия „Стъпка по стъпка” ще намерите предложения и за други по-малко известни, но също така очарователни планински кътчета по света и у нас.

Планините в България предлагат богата гама от възможности за почивка, спорт и развлечения, както през зимата, така и през лятото. Условията са отлични за практикуване на зимни спортове или за почивка сред прохладата на вековните гори в летния сезон. Продължителността на ски сезона в средно високите и високопланинските курорти е около 130 дни. Хотелите и местата за отдих са многобройни и предоставят възможност за настаняване според предпочитанията на всеки гост.

Стара планина (Балкана) е най-дългата от българските планини. С многобройните си планински маршрути тя привлича любители през летния сезон, а отличните условия за планински, ски и/или спа туризъм, които предлагат Берковица, Рибарица, Белоградчик, Беклемето, Узана, Карандила, Чипровци, Вършец, Троян, Тетевен, Априлци, Трявна, Елена, Котел, Жеравна, Боженци и много други я правят идеално място за отдих сред природата.

В Рила се намира най-високият връх на Балканския полуостров - Мусала (2925 м). Освен с прекрасните условия за ски и отлични планински хотели, които предлага най-големият ни зимен курорт – Боровец, Рила привлича туристи и със седемте ледникови езера, разположени на надморска височина от 2095 м до 2535 м. Уникални възможности за съчетание на планински, ски и спа туризъм предлагат Паничище, Сапарева баня и Белчин бани. Ски център Мальовица, Семково и Говедарци ще очароват туристите с уникалната си природа. Национален парк Рила, селата Говедарци, Маджаре, Мала Църква, Бели Искър и Радуил, изградените еко пътеки и къщи за гости са предпоставка за развитие на екологичен туризъм.

Курортите – Банско, Добринище, Предела предлагат отлични възможности за планински и ски туризъм. В последните години Банско се превърна в курорт от европейска и световна величина, домакин на кръгове от световните и европейски купи по ски и биатлон, впечатляващ със своите писти, хотели и традиционна пиринска кухня.

Родопите, известни като планината на Орфей също разполагат с голям ски курорт - Пампорово, намиращ се сред уникална гора и притежаващ писти на световно ниво. Чепеларе, Юндола, Белмекен, Батак и Бяла черква също предлагат отлични условия за туризъм. Уникална архитектура може да бъде видяна в родопските села – Момчиловци, Гела, Долен, Лещен, Ковачевица, Широка лъка и много други, или пък да се опитат традиционни родопски ястия.

Витоша е разположена в непосредствена близост до столицата София. С красивата си природа, многобройните маршрути и забележителности тя е отлична за планински екологичен туризъм. Там се намира и най-старият природен парк на Балканския полустров – парк „Витоша” и освен това в нея има и две ски зони, които предлагат чудесни условия за ски и сноуборд – „Алеко” и „Конярника”.

Странджа се отличава от другите български планини с по-ниския си релеф и по-мекия климат. Тук обаче природата е богата на растителни и животински видове. Изключително подходяща е за преходи през летния сезон. 

Планините са гостоприемни през всички сезони на годината, но за да се наслади на красотите им, човек трябва да бъде подготвен, като си осигури информация за избраните маршрути, за метеорологичните условия, както и да подходи отговорно и да пази природата чиста.

Оферти от Планина и ски
 • На зелено училище в Пампорово!
  Четиризвездният Гранд хотел Мургавец е част от българската верига Шарлопов Хотелс. Разположен в центъра на Пампорово п...

  Цена от:
  23.00 лв.
 • Незабравима ваканция в сърцето на Троянския Балкан!
  Пакет ваканция от хотел „Виа Траяна”, Беклемето  Двудневен пакет на база ВВ (закуска) Пакетът включва...

  Цена от:
  49.00 лв.
 • 3, 4 или 5 дни релакс в Дряново!
  Хотел-ресторант Каза Волей предлага на своите клиенти да прекарат няколко релаксиращи дни в гр. Дряново: Т Р И Д Н Е В ...

  Цена от:
  84.00 лв.
 • Топ оферта - ваканция в Троянския балкан!
  в романтичния хотел „Виа Траяна”, Беклемето  Подарете на близките си и на себе си няколко дни спокойст...

  Цена от:
  32.00 лв.