stepbystep-travel
info@stepbystep-travel.com
абонамент за оферти
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE!
Хотели от България
Хотели по света
Пътешествия по света

Бутик за пътешествия "Стъпка по стъпка"

Други услуги
РЕЗЕРВИРАЙ ONLINE
Градове в България Градове По света

Еко и селски туризъм

В последните години селският и еко туризъм добиват все по-голяма популярност, като отразяват промяната на отношението на хората към опазването на природата, традициите, културата и фолклора на местността, историческите и културни особености на населеното място, селскостопанските дейности, извършващи се там, както и бита и начина на общуване в дадената среда.

Основният стремеж е запазването, разбирането и цененето на средата и културите, които се посещават. Еко и селският туризъм стават все по-предпочитани, защото дават възможност за бягство от натиска на градския живот и стресиращото ежедневие.

На www.stepbystep-travel.com сме се постарали да открием уютни къщи и семейни хотелчета, запазили специфичния архитектурен стил на местността и предлагащи вкусна и здравословна домашна храна. Освен това сме подбрали къмпинги и комплекси, в които да се почувствате като пътешественик сред приятели, като личен гост на домакините, така че да се насладите на едно спокойно и много истинско преживяване. И в допълнение да практикувате любимите си занимания сред красотата на природата.

В този сектор сме насочили вниманието си към туристите с интерес към природата, местните традиции и обичаи; търсачите на силни усещания, които практикуват екстремни форми на пътуване или спорт - делта-планеризъм, бънджи скокове, планинско колоездене, пешеходен туризъм, конни преходи, пещерно дело, алпинизъм, рафтинг, както и туристи предприемащи специализирани пътувания с кулинарна цел, за наблюдения на винопроизводство, резбарство, производство на тъкани, етерични масла, за природонаучни изследвания (наблюдения на птици, ботаника, балнеология) или за запознаване със специфична музика например.

Бутик за пътешествия „Стъпка по стъпка” ще Ви заведе в Родопите, където да Ви запознае с прекрасни местенца като - Ковачевица, Лещен, Гела, Триград, Широка лъка; в Пиринския край, за да се докоснете до - Банско, Разлог, Мелник, Рожен, Добринище или в очарователните Старопланинските региони Боженци, Дряново, Шипково, Чифлик, Априлци, Черни Осъм.

Остава само да изберете...

Оферти от Еко и селски туризъм
 • Чуден свят - детски свят - зелено училище в Трявна!
  Специално предложение за ученици и техните учители – няколко дни в прекрасната Трявна! Цени на пакет „Чуден...

  Цена от:
  18.00 лв.
 • Двудневна почивка в автентична Възрожденска атмосфера
  в хотел „Джуджева къща”, Панагюрище - цена 98 лв Програма: ПЕТЪК Пристигане и настаняване след 14 ч...

  Цена от:
  98.00 лв.